nieuws

NikkieTutorials online presentator van Eurovisie Songfestival in Rotterdam

Nikkie de Jager.
Nikkie de Jager. © William Rutten / NPO / NOS / AVROTROS
Youtube-ster Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, wordt de online host van het Eurovisie Songfestival in mei in Rotterdam. Dat heeft de organisatie maandagavond bekend gemaakt. Ze gaat online verslag doen van het grootste liedjesfestijn ter wereld.
De Jager neemt een speciale YouTube-serie op met de deelnemende artiesten. Ook doet ze verslag vanaf de rode loper tijdens de openingsceremonie én is ze tijdens de twee halve finales en de finale aanwezig.
De YouTube-sensatie werd afgelopen najaar benaderd voor de presentatieklus. "Ik was zo extreem vereerd", zegt ze. "Ik kijk er echt naar uit om mij twee weken lang volledig onder te dompelen in dit unieke festival." Ze maakte het nieuws maandagavond bekend in een video op Instagram, die ze opnam met de Songfestivalwinnaar Duncan Laurence.
De halve finales van het songfestival zijn op 12 en 14 mei in Rotterdam Ahoy. De finale volgt op 16 mei. De tv-presentatie ligt in handen van Edsilia Rombley, Jan Smit en Chantal Janzen.
Lees meer: Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley presenteren Songfestival in Ahoy
De Jager kwam onlangs nog in het nieuws toen ze in een YouTube-video bekendmaakte transgender te zijn. Die video is inmiddels meer dan 33 miljoen keer bekeken.
Lees meer: 'Coming out' Nikkie Tutorials maakt indruk op Rotterdamse transgender Monica