nieuws

Dimitrov naar tweede ronde op ABN AMRO World Tennis Tournament

Het Centre Court tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament 2020
Het Centre Court tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament 2020
Grigor Dimitrov heeft in Rotterdam Ahoy zich maandagavond geplaatst voor de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament. In de eerste ronde versloeg de Bulgaar met 2-0 in sets (6-3 en 7-6) Denis Shapovalov uit Canada.
In de eerste set was Dimitrov sterker dan de als achtste geplaatste Shapovalov, maar in de tweede set was het spannender. Uiteindelijk moest de Canadees in een tiebreak die set ook aan de Bulgaar laten.
Tijdens de editie van 2018 bereikte Dimitrov nog de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament, die hij verloor van Roger Federer.

Evans

In de eerste ronde ging de tweede partij van de avond tussen Daniel Evans uit Groot-Brittannië en de Duitser Philipp Kohlschreiber. Het werd uiteindelijk een Britse zege: Evans won die partij met 2-0 in sets (6-3 en 7-5).
Tijdens de tweede ronde treft Dimitrov Felix Auger-Aliassime uit Canada of de Duitser Jan-Lennard Struff. Evans ontmoet de winnaar van de partij tussen de Rus Karen Khachanov of de als vijfde geplaatste Fabio Fognini uit Italië.