nieuws

Bouwbedrijf Heijmans komt gedupeerden op Katendrecht tegemoet na omvallen heistelling

De schrik zit er bij de bewoners van het getroffen gebouw aan de Sumatraweg op Rotterdam-Katendrecht nog goed in. Een heistelling doorboorde daar maandag een aantal appartementen, die vervolgens onbewoonbaar werden verklaard. Op een bewonersbijeenkomst zijn bouwbedrijf Heijmans en de getroffenen dinsdagavond nader tot elkaar gekomen.
"Je merkt dat iedereen, zowel van onze kant als van de bewoners, hier gigantisch van is geschrokken", zegt Marjolein Boer van bouwbedrijf Heijmans. "We wilden alle verhalen horen en tegelijkertijd benadrukken dat ook onze mensen hier ontzettend van zijn geschrokken."Lees meer: De dag na de klap op de Kaap

Hoopvol

Slachtoffer Dwight Winter was eerder nog zeer ontevreden over het gebrek aan communicatie vanuit het bouwbedrijf, maar was na de bijeenkomst een stuk hoopvoller gestemd.
"Ze hebben duidelijk uitgelegd wat er vanaf het vallen van de heistelling tot nu precies is gebeurd en duidelijk de intentie uitgesproken om op meerdere aspecten ons bij te staan", zegt Winter. Hij voegt wel toe: "Maar die mooie woorden moeten natuurlijk wel op z'n Rotterdams worden omgezet in daden."Lees meer: Het was niet veilig, anders lag die heistelling niet in mijn slaapkamer
Heijmans heeft voor elke gedupeerde een tussenpersoon aangewezen voor hulp. "We gaan echt maatwerk uitvoeren, omdat iedereen andere problemen en wensen heeft", zegt Boer.
Het kan volgens haar nog wel even duren voordat de heistelling van de plek des onheils weg is. Dat komt onder meer door het onderzoek dat de inspectie nog moet uitvoeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl