nieuws

Nederlander Robin Haase in Ahoy uitgeschakeld door David Goffin

Goffin verslaat Haase
Goffin verslaat Haase
Robin Haase is in de eerste ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament uitgeschakeld door David Goffin. De Belg was in drie sets te sterk voor de Nederlander, die ver is weggezakt op de ATP-ranking. Het werd 6-3, 6-7 en 4-6 voor de nummer tien van de wereld.
Haase en Goffin stonden voor de achtste keer tegenover elkaar. Eén keer won Haase van de in Rotterdam als vierde geplaatste Goffin. In 2017 in Gstaad. De overige partijen gingen naar de Belg, waaronder ook een ontmoeting in 2017 in Ahoy. Ook nu was hij, weliswaar nipt, te sterk voor Haase.

Sinner

Goffin neemt het in de tweede ronde op tegen Jannik Sinner. De jonge Italiaan hoefde woensdag niet in actie komen omdat zijn tegenstander Radu Albot zich terug trok. Gilles Simon won in de openingsronde van Mikhail Kukushkin in drie sets.

Monfils

Simon stuit in de volgende ronde op landgenoot Gaël Monfils. De Franse titelverdediger beleefde een redelijk eenvoudige eerste ronde, door in twee sets af te rekenen met de Portugees Joao Sousa: 6-3 en 6-2. De nummer negen van de wereld was na ruim een uur klaar op het Centre Court.
De eerste kwartfinalist van deze editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament is ook al bekend. In een Spaans onderonsje wist Pablo Carreno-Busta, die maandag nog het hoofdtoernooi opende, na een beslissende tiebreak in de derde set af te rekenen met Roberto Bautista-Agut (6-4, 2-6, 7-6).