nieuws

Minister bezoekt Spijkenisser ziekenhuis

Minister Bruins (links) op bezoek in het SMC. Rechts burgemeester Van Oosten en naast hem directeur Paul van der Velden.
Minister Bruins (links) op bezoek in het SMC. Rechts burgemeester Van Oosten en naast hem directeur Paul van der Velden. © Arjen Littooij
Minister Bruins heeft woensdag in het Spijkenisse Medisch Centrum gekeken hoe de spoedzorg daar is geregeld. In het ziekenhuis werken de huisartsenpost en de spoedeisende hulp samen. Het zijn nog twee ingangen, maar binnen een half jaar komt er één deur.
De spoedzorg sluit nu nog om 23:00 uur. De gemeente Nissewaard is inmiddels aan het onderzoeken of het mogelijk is om de openingstijden van de spoedzorg te verlengen, zo kreeg Bruins te horen. Artsen en inwoners vragen al jaren om een ruimere opening van de spoedeisende zorg.
De minister bracht ook een bezoek aan het pension van Buurtzorg, dat eveneens in het ziekenhuis zit. Hij werd begeleid door onder anderen burgemeester Foort van Oosten, directeur Paul van der Velden (SMC) en Arjen Littooij, de baas van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.
Het Spijkenisse Medisch Centrum ontstond in juni 2013 na het faillissement van het Ruwaard van Putten-ziekenhuis. Patiënten moeten voor gecompliceerde handeling sindsdien naar ziekenhuizen in Rotterdam en Dirksland.