nieuws

Marktplaatsdeal loopt slecht af

Spullen verkopen via verkoopsites kan risicovol zijn. Dit ondervindt een man die op die wijze een mobiele telefoon wil verkopen. Op de afgesproken plek gaat het mis.
Op 28 december 2019 spreken verkoper en koper af op een parkeerplaats bij het eindpunt van tramlijn 2 in Rotterdam-Charlois. Dat is vlakbij sporthal Wielewaal en de kruising Boergoensevliet/Kromme Zandweg.
Twee mannen lopen naar de auto van de verkoper. Eén man stapt in en bekijkt de telefoon. Als de koper via zijn telefoon geld wil overmaken lukt dat niet. Vervolgens pakt de koper een vuurwapen, grist de telefoon uit de handen van de verkoper en verdwijnt met zijn partner richting Kromme Zandweg.
Er zijn duidelijke beelden van het duo, maar de gezichten tonen we nu nog geblurd. Het OM wil de daders namelijk veertien dagen de kans geven om zichzelf aan te geven. Doen ze dat niet dan worden ze ongeblurd getoond. Eén van hen draagt overigens wel een opvallende jas. Verder adviseert de politie nooit af te spreken op een verlaten plek.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.