nieuws

Acht jaar cel voor doden vriendin

rechter.cropresize.tmp.jpg
rechter.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De rechter heeft een 39-jarige Rotterdammer veroordeeld tot acht jaar cel, voor het doden van zijn eigen vriendin.
Het slachtoffer, de 31-jarige Bianca, was in mei van het vorig jaar om het leven gebracht, in hun woning aan de Ruwaardstraat in Rotterdam-West. Zij is vermoedelijk met haar hoofd tegen een toiletpot gegooid.
De verdachte Vincent A. heeft geweigerd om bij de politie en de rechter een verklaring af te leggen. De rechter neemt het de man kwalijk dat hij heeft gezwegen, omdat de nabestaanden nu niet weten waarom en hoe de vrouw is gedood.
Vincent A. heeft destijds zelf het alarmnummer 112 gebeld, met de mededeling dat hij zijn vriendin had geslagen. Justitie vermoedt dat de man kwaad was geworden omdat Bianca drugs had gebruikt en met twee andere mannen naar bed was gegaan.
In zijn cel had hij op een schoolbord geschreven: "Bianca, ik hou zo veel van jou. Sorry". Justitie zag dat als bewijs van zijn schuld. De advocaat van Vincent A., mr. H. Halfers, sprak van "onrechtmatig verkregen bewijs". Volgens hem was van het krijtje bij het schoolbord een zekere "pressie" uitgegaan. De rechter verwierp dat betoog.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl