Ahmad Mendes Moreira na prachtgoal: 'Altijd blijven proberen'

Ahmad Mendes Moreira kreeg vrijdagavond het publiek op de banken bij Excelsior-Jong AZ (3-3). Als invaller maakte hij een prachtige goal uit een vrije trap van ongeveer veertig meter, omdat de keeper ver uit zijn goal stond. "Ik dacht: ik probeer het even", zegt Mendes Moreira.

Op de training van Excelsior oefent hij vaker op zulke vrije trappen. Soms tot ergernis van teamgenoten, geeft Mendes Moreira toe. Toch bleef hij dit proberen, met de geweldige 3-2 tegen Jong AZ als resultaat.

Hoe vaak Mendes Moreira zijn doelpunt gaat terugkijken? "Een paar keer voor het slapen gaan", glimlacht hij.

Getergd

Als invaller was Mendes Moreira getergd. "Na FC Volendam-thuis (1-2 op 22 november 2019, red.) heb ik weinig minuten gemaakt. Dat is frustrerend, omdat je wekelijks goed traint en complimenten krijgt van de spelers en staf."

Mendes Moreira verwijst ook naar zijn invalbeurt tegen NAC Breda van twee weken geleden, waar hij een penalty veroorzaakte: "Ik denk dat ik mijn stempel heb gedrukt om te laten zien dat ik in de basis hoor."

Kijk hierboven naar het volledige interview van verslaggever Sjoerd de Vos met Ahmad Mendes Moreira na Excelsior-Jong AZ (3-3).

Meer over dit onderwerp:
Sport Excelsior Voetbal Ahmad Mendes Moreira
Deel dit artikel:

Reageren