Coalitiepartijen zetten PRO Sliedrecht aan de kant

De Sliedrechtse fracties van SGP-ChristenUnie, CDA en PvdA hebben zaterdag het vertrouwen opgezegd in de samenwerking met coalitiepartij PRO Sliedrecht.

Volgens de andere coalitiepartijen is het onderlinge vertrouwen verdwenen, omdat er intern te vaak meningsverschillen ontstaan. Daardoor ontbreekt het aan stabiliteit en betrouwbaarheid in de coalitie, zeggen de partijen. 

"Wij betreuren dat deze stap nodig is", schrijven de fractievoorzitters van SGP-ChristenUnie, CDA en PvdA. "Het is geen gemakkelijke keuze, maar we zien in deze omstandigheden onvoldoende basis om met PRO Sliedrecht verder samen te werken."

PRO Sliedrecht leverde één wethouder, Hanny Visser-Schlieker. Zij was verantwoordelijk voor zorg en welzijn, cultuur, sport, onderwijs, personeel en organisatie en gemeentelijk vastgoed. Haar portefeuilles worden tijdelijk verdeeld tussen de wethouders Spek van het CDA en Vat van SGP-ChristenUnie. De PvdA stelt binnenkort een wethouder aan. 

Het college telde tot begin dit jaar vier wethouders. 
Ben van der Plas van de PvdA gaf eind vorige maand aan op te stappen. De coalitie heeft besloten met drie wethouders door te gaan.

'Overrompeld'

Pro Sliedrecht laat weten overrompeld te zijn door de breuk. Fractievoorzitter Gerrit Venis kreeg het nieuws zaterdagochtend te horen. "In het gesprek, dat nauwelijks drie minuten duurde, is aangegeven dat hij dertig minuten de tijd kreeg om zijn fractie en partij te informeren voor een persbericht gestuurd werd."

Volgens de partij kreeg wethouder Visser het nieuws dat zij niet meer in het college welkom is, te horen via dat persbericht. "De fractie van PRO Sliedrecht betreurt dit."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Sliedrecht
Deel dit artikel: