nieuws

Zes jongens opgepakt voor steekpartij waarbij 17-jarige mes in rug kreeg

Archieffoto politie
Archieffoto politie
Een doorbraak in het onderzoek naar een steekpartij op de Pleinweg in Rotterdam-Zuid. Daarbij werd op 22 januari een 17-jarige jongen in zijn rug gestoken. Hij raakte ernstig gewond. De politie heeft zes jongens opgepakt.
Het gaat om vier jongens van 16, één van 17 en één van 18 jaar. Ze komen allemaal uit Rotterdam. Vijf werden thuis aangehouden, de zesde op school.
Aanleiding voor de steekpartij, nu een maand geleden, was een ruzie op de loopbrug vanaf Winkelcentrum Zuidplein. Op de trap naar beneden, richting de Pleinweg, liep dat uit de hand.Lees meer: Politie houdt rekening met link steekpartij en ruzie tussen jongeren ZuidHet 17-jarige slachtoffer werd door een groep jongens geslagen. Toen hij wegliep kreeg hij een mes in zijn rug. Een vriend heeft hem naar het nabijgelegen Ikazia Ziekenhuis gebracht, waar hij is geopereerd.
De politie kwam het zestal op het spoor met behulp van camerabeelden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij, maar de politie weet hun precieze rollen nog niet en weet dus ook nog niet wie er precies heeft gestoken.
Ze kunnen niet uitsluiten dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl