'Ryanne van Dorst en Duncan Laurence maken het verschil voor LHBT+-community'

Songfestival-winnaar Duncan Laurence, Rockzangeres Ryanne van Dorst en presentatrice Margriet van der Linden zijn opgenomen in de Gaykrant100. Zij maken volgens het grootste LHBT+-platform van Nederland het verschil voor die community.

Het is de eerste keer dat de krant een dergelijke lijst naar buiten brengt. In de Gaykrant100 staan mensen van alle leeftijden, die zich allemaal op hun eigen manier inzetten voor LHBT+-ers.

Volgens het platform onderscheiden deze mensen zich op onder meer politiek, cultureel en religieus gebied en maken daarmee een verschil. "Niet alleen LHBT+-ers, maar ook mensen met een roze hart", zegt het platform. 

In de lijst staan meer dan tien regiogenoten. De organisatie van het jaarlijkse lhbt-evenement Rotterdam Pride staat drie keer in de lijst. Zowel directeur Bey Cil als voorzitter Anita Nanhoe en programmeur Theo Heskes zijn één van de honderd. Dat geldt ook voor Jet Valk, voorzitter Roze Zaterdagen en Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. 


Ook Youtube-ster NikkieTutorials, cabaretier Claudia de Breij en programmamaker Ellie Lust hebben een plek in de lijst bemachtigd. De hele lijst is hier te zien.

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws lhbt
Deel dit artikel: