nieuws

Opnieuw financiële steun in de rug van Stedelijk Museum Schiedam

Stedelijk Museum Rotterdam
Stedelijk Museum Rotterdam
Het Stedelijk Museum in Schiedam komt de komende jaren in aanmerking voor een miljoen euro subsidie van het Rijk. Het bedrag wordt uitgesmeerd over vier jaar. Het voorstel moet nog wel worden goedgekeurd.
Het Schiedams museum is voorgedragen door de Provincie Zuid-Holland. "De provincie kan voor deze rijkssubsidie helaas maar één museum voordragen, maar elk museum is alle aandacht en een bezoek meer dan waard", zegt gedeputeerde Willy de Zoete.
In totaal zijn negentien aanvragen ingediend voor de rijksbijdrage. De aanvragen zijn beoordeeld door Statenleden en deskundigen, onder meer uit de culturele sector.
Directeur Deirdre Carasso van het Stedelijk Museum is blij en verrast door de voordracht. "Het gaat voor ons een groot verschil maken bij de uitvoering van onze plannen." Zo wil Carasso ruimte bieden aan nieuwe kusntvormen, die nog niet vaak in de musea te zien zijn.
Het is niet de eerste financiële ondersteuning voor het Stedelijk Museum de afgelopen maanden. Eerder deze maand kreeg het Stedelijk Museum een cheque van vierhonderdduizend euro van de BankGiro Loterij. Vorig jaar was er ook nog de Museumprijs van honderdduizend euro.