nieuws

Ache nog niet fit voor RKC Waalwijk - Sparta

Sparta moet het vrijdagavond in het uitduel tegen RKC Waalwijk nog steeds stellen zonder Ragnar Ache. De spits is nog niet volledig hersteld van zijn blessure. Adil Auasar en Dante Rigo zijn nog twijfelgevallen voor het duel met de rode lantaarndrager.
Auassar en Rigo vielen afgelopen zondag beiden geblesseerd uit in het duel met FC Groningen. Die wedstrijd verloor de ploeg uit Spangen in eigen huis met 2-1.

Onderlinge verschillen minimaal

Sparta staat momenteel op een keurige elfde plaats, RKC Waalwijk is de hekkensluiter van de Eredivisie. Sparta-trainer Henk Fraser geeft aan dat de onderlinge verschillen tussen Sparta en RKC minimaal zijn. "Wij hadden er met gemak net zo voor kunnen staan als RKC", aldus Fraser.
Het eerdere duel tussen Sparta en RKC op Het Kasteel eindigde dit seizoen in een 4-0 overwinning voor de Rotterdammers. RKC Waalwijk treedt vrijdag in het eigen stadion aan in een speciaal carnavals-shirt.

Extra spannend voor Harush

Voor Sparta-keeper Ariel Harush is het een extra spannende week. Hij staat namelijk op het punt om voor het eerst vader te worden. Zijn zwangere vrouw is in Israël, waar Harush zelf ook vandaan komt. Voor Harush is het lastig om tijdens de bevalling van zijn kind niet bij zijn vrouw te zijn. "Maar soms moet je iets opofferen voor je carrière en gelukkig steunen we elkaar", zegt de keeper.
Bekijk het interview met Henk Fraser bovenaan het bericht.