nieuws

Dichter en liedjesschrijver Karel Eykman: 'Ik mag niet wennen aan de dood van Aart Staartjes'

Zijn naam is misschien iets minder bekend dan die van de onlangs overleden Aart Staartjes, maar zijn werk neemt minstens zoveel ruimte in ons collectieve geheugen: Karel Eykman. Hij is verantwoordelijk als tekstschrijver voor talloze liedjes in De Stratemakeropzeeshow, J.J. de Bom, Sesamstraat en het Klokhuis.

Oorlogskind en jeugdpredikant

Eykman groeide op in de puinhopen van het gebombardeerde Rotterdam. Werd later jeugdpredikant, studeerde Theologie en maakte met Aart Staartjes de serie Bijbelverhalen voor de IKON.

Vriendschap

Een jarenlange vriendschap ontstond: hij zou nog heel veel liedteksten schrijven voor kinderprogramma's waar Aart aan meewerkte. Eykman heeft ook talloze dichtbundels en kinderboeken op zijn naam staan.
Over de dood van Aart Staartjes: "Ik mág niet wennen aan het idee dat hij er niet meer is. Want als iets went, vergeet je. En ik mag hem niet vergeten."
Luister naar een intiem en breekbaar gesprek, maandagavond om 19:00 uur op Radio Rijnmond. Of luister via de podcast: zoek op 'De Verdieping met Ruud de Boer'. (Terug-)luisteren kan ook op deze pagina: swipe & klik!