nieuws

Karate-legende Loek Hollander geëerd tijdens uitvaart

Rotterdamse karate-legende Loek Hollander is zaterdagmiddag begraven op de Algemene Begraafplaats in Barendrecht. Tijdens de uitvaart brachten ruim 350 karateka's een bijzonder eerbetoon aan Hollander.
De karateka's vormden een erehaag naar het graf. Zij hadden hun karatepak aan en droegen gekleurde bloemen bij zich. Als afscheidsgroet voerden zij een specifieke beweging uit die Loek maakte aan het einde van zijn lessen.
Hollander overleed afgelopen zondag op 81-jarige leeftijd. De karate-legende startte in 1962 met het beoefenen van Kyokushin en werkte zich hiermee omhoog in deze tak van sport. Kyokushin is de hardste variant karate die er bestaat. Vanwege zijn verdiensten kreeg hij de titel Shihan, wat 'Meester' betekent. Lees meer: Karateka legende Loek Hollander overleden
Bij de uitvaart waren ruim driehonderd mensen uit binnen- en buitenland aanwezig. Ook Shihan Antonio Pinero, president van de Kyokushin World Federation (KWF) waar Hollander mede-oprichter van was, nam zaterdag afscheid van de legende.
Zondag is een uitgebreide reportage over Loek Hollander te zien op tv Rijnmond en via onze website.