nieuws

Dordts raadslid Mostert (71) neemt na 30 jaar afscheid

ROTTERDAM - Het Dordtse gemeenteraadslid Henk Mostert (71) is benoemd tot ereburger van zijn stad. De SGP-er zat sinds 1980 onafgebroken in de Dordtse gemeenteraad.
Met die periode van dertig jaar is hij het langst zittende Dordtse raadslid aller tijden. Vijf jaar geleden werd hij al onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau,
Mostert kwakkelde de laatste jaren met zijn gezondheid en besloot daarom een punt te zetten achter z'n politieke carrière. Hij zegt het zo lang volgehouden te hebben, omdat het raadswerk "geen hobby was, maar steeds meer een roeping werd". Mostert wordt in februari 72 en gaat het nu rustig aan doen.
Donderdagmiddag spreekt hij als nestor van de gemeenteraad nog één keer in het Dordtse stadhuis. Dat doet hij tijdens de afscheidsvergadering van burgemeester Ronald Bandell, waarmee hij het afgelopen decennium een bjzondere band kreeg. Zijn raadszetel wordt overgenomen door Pieter Verhoeve.
Mostert noemde de sloop van de gifwijk Merwedepolder als een dieptepunt in zijn politieke loopbaan. Hoogtepunt was de toetreding van de combinatie Christen Unie en SGP tot het college van b en w. Sinds acht jaar is zijn politieke vriend Aaike Kamsteeg wethouder in Dordrecht.

Raadslid Henk Mostert (midden) krijgt de onderscheiding van burgemeester Bandell van Dordrecht (foto Thymen Stolk)