nieuws

Politie heropent onderzoek naar dood van Sedar Soares (13)

Het coldcaseteam van de politie Rotterdam heropent het onderzoek naar de dood van de 13-jarige Sedar Soares. De jongen werd op 1 februari 2003 doodgeschoten toen hij met vrienden sneeuwballen gooide van het parkeerdek bij metrostation Slinge.
Er is geen directe aanleiding om het onderzoek te heropenen, zegt de politie. Maar het team gaat de zaak met moderne opsporingstechnieken nog eens bekijken.

Koning der lullen

In april 2004 werd een verdachte opgepakt voor de dood van Sedar Soares. Het gaat om Gerald H. De verdachte heeft tien kinderen bij zeven vrouwen en is daarop zo trots dat hij zichzelf als 'de koning der lullen' afficheert.
Hij werd een jaar later tot vijftien jaar cel veroordeeld, maar weer later door het gerechtshof en de Hoge Raad vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Getuigen trokken tijdens het hoger beroep onverwachts hun verklaring in, mogelijk uit angst voor H.
Lees meer: Vrijspraak in zaak Sedar Soares
De zaak werd eerder al opgenomen in een coldcasekalender, die in gevangenissen en tbs-instellingen wordt verspreid om aan meer informatie over moorden en verdwijningen te komen.
Lees meer: 15 jaar geleden: Doodgeschoten na het gooien van sneeuwballen
Lees meer: Boek uitgebracht over moord op 13-jarige Sedar Soares

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl