nieuws

Opnieuw autobrand in Vlaardingen

Aan de Spoorsingel in Vlaardingen is in de nacht van maandag op dinsdag een auto uitgebrand. Volgens de politie is er mogelijk sprake van brandstichting.
Het vuur ontstond rond 01:00 uur. Voor zover duidelijk is zijn er geen andere auto's beschadigd geraakt. De uitgebrande auto was van het merk Mercedes.

Duurdere auto's

Een van de bewoonsters van de Spoorsingel ‘kijkt er niet van op’. “Dit is al de derde auto in deze straat die in vlammen opgaat”, zegt ze. “Ik ben vooral blij dat het mijn auto niet is.”
Volgens de vrouw is het al zeker de derde auto die uitbrandt. “Het zijn meestal de duurdere auto’s. Nu een Mercedes, de vorige keer waren het BMW’s.”
De vrouw heeft een vermoeden dat de branden te maken hebben met de drugshandel die in de straat plaatsvindt. “Dat gebeurt hier gewoon op straat. Dan bel je de politie, maar die doet gewoon niks.”

Autobranden

Vlaardingen wordt al langer geteisterd door autobranden. Vorig jaar was er een hele reeks aan autobranden. Toen werd er ook gesproken over 'een pyromaan'.
In 2016 werd een noodverordening ingesteld door toenmalig burgemeester Blase, vanwege het grote aantal autobranden in de stad. Zo mochten mensen niet over straat lopen met spullen waarmee brand gesticht kan worden. Ook mocht er 's nachts preventief gefouilleerd worden door de politie.
Vorige week was het nog raak aan de Zwaluwenlaan en de Professor Rutgersstraat in Vlaardingen.
Lees meer: Wie is de autopyromaan van Vlaardingen?