nieuws

Brand in lege school in Krimpen aan den IJssel

Foto AS Media
Foto AS Media
In Krimpen aan den IJssel heeft brand gewoed in een leegstaande school aan de Groenendaal. Het ging om een uitslaande brand. Om iets voor 12:00 uur gaf het brandweer het sein 'brand meester'.
Het ging om de voormalige schoolgebouw 't Onderdak. Dat werd al meer dan twintig jaar niet meer gebruikt als school.

De laatste paar jaar maakten meerdere verenigingen gebruik van het gebouw. Het pand was in zo'n slechte staat, dat besloten werd om het pand te slopen.
Het vuur werd rond 10:45 uur ontdekt. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk. Het gebouw was al deels gesloopt, meldt de brandweer.
Bij de brand kwam veel rook vrij. Die was tot in Capelle aan den IJssel te zien. Ook deed de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond de oproep om niet naar de plek van de brand te komen. Rond 11:40 uur werd in verband met de rook een NL-Alert verstuurd.
Volgens een woordvoerder van het sloopbedrijf, dat tot voor kort bezig was in het pand, lag de sloop al weken stil. Er moest gewacht worden op het afsluiten van het gas in het pand. Dat zou volgende week gebeuren. Er waren al hekken geplaatst om het slooppand om te voorkomen dat onbekenden in het pand zouden komen.
Er wordt onderzocht wat de oorzaak van de brand is. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk voor het uitbreken van de brand op het terrein iets hebben gezien in de school. De brandweer gaat in het pand wat sloopwerkzaamheden uitvoeren, omdat het gebouw door de brand een stuk minder stabiel is geworden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl