nieuws

Niet slim: bestuurder onder invloed laat zich ophalen door dronken broer

(Archief - Pixabay)
(Archief - Pixabay)
"De arts die het bloedonderzoek moest uitvoeren had dit nog nooit eerder meegemaakt", schrijft de politie Delfshaven op Instragram. Een man, die even daarvoor was opgepakt voor het rijden onder invloed van drugs, werd in de nacht van woensdag op donderdag opgehaald door zijn broer, die ook onder invloed was.
Een van de broers werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau omdat hij een auto bestuurde, onder invloed van drugs. Nadat alles was afgehandeld ging hij samen met zijn jongere broer richting huis. "Maar het geval was dat wij die broer net zagen slingeren over de Nieuwe Binnenweg", schrijft de politie.
Agenten gaven de jongere broer vervolgens een stopteken. Daar reageerde de man niet op. Toen ook de zwaailichten werden gebruikt, zette de man de wagen alsnog langs de kant.
De politie: "Bij controle bleek ook hij onder invloed van drugs en alcohol. Hij is aangehouden en aan het bureau kwam dezelfde arts bloedprikken. Die had nog nooit zoiets meegemaakt."
In afwachting van de uitkomsten van het bloedonderzoek mochten beide broers naar huis. "Zijn broer stond op hem te wachten", schrijft de politie verder. "Maar beide zijn vertrokken met de benenwagen."