nieuws

Theaterbedrijf Vorm & Decor uit Rotterdam failliet

© Pixabay
Het Rotterdamse theaterbedrijf Vorm & Decor is failliet. Het bedrijf leverde decors, kleding en andere spullen aan bedrijven in heel het land.
"Ondanks meerdere pogingen en investeringen hebben we Vorm & Decor moeten beëindigen", schrijft het bedrijf op Facebook. "We realiseren ons dat dit voor jullie zeer vervelende consequenties heeft. We hebben er echt alles aan gedaan om dit te voorkomen en het tij te keren. Maar dat heeft helaas niet mogen leiden tot een oplossing." Het bedrijf spreekt zich niet uit over de oorzaak van het faillissement.
Het bedrijf bestond ruim 25 jaar en leverde decors en kleding aan onder meer Theater Rotterdam en RTL Producties, voor shows als Brandweerman Sam. Wat de gevolgen zijn van het faillissement zijn nog niet duidelijk.
Volgens curator Martijn Breeman had het bedrijf last van "marges die onder druk stonden" en kwamen er de laatste jaren steeds minder klussen binnen. Hoe groot de schuldenlast van het Vorm & Decor was kon hij nog niet zeggen. Bij het bedrijf waren dertien mensen werkzaam. Er is overleg geweest over een mogelijke doorstart of overname, maar concrete partijen hebben zich nog niet bij de curator gemeld. Over een maand moet daar meer duidelijkheid over zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl