nieuws

Excelsior blameert zich met ruime nederlaag bij FC Eindhoven

Excelsior heeft voor de tweede keer dit seizoen pijnlijk verloren van FC Eindhoven. Na de bekeruitschakeling in Rotterdam in december (0-2) won FC Eindhoven vrijdagavond met 3-1 in Brabant.
Zonder de licht geblesseerde Excelsior-topscorer Rai Vloet aan de aftrap, was de eerste kans voor de Kralingers. Sander Fischer vergat af te drukken uit een corner. Door een oliedomme actie van Luigi Bruins werd het 1-0. Hij ging aan de wandel in de eigen zestien, verspeelde de bal en maakte een overtreding. Rigino Cicilia scoorde vanaf de stip. In de blessuretijd miste Achmad Mendes Moreira vlak voor het vijandelijke doel.
Meteen na de pauze werd Kai de Rooij slecht verdedigd waardoor hij de 2-0 hard binnen kon schieten. Uit opnieuw een strafschop maakte FC Eindhoven de derde treffer. Samy Bourard koos voor een vernederende panenka. In de slotminuut scoorde Luigi Bruins ook vanaf elf meter.

Scoreverloop FC Eindhoven - Excelsior


38' 1-0 (strafschop)

48' 2-0

72' 3-0 (strafschop)

90+3' 3-1 Bruins (strafschop)

Opstelling Excelsior


Damen, Aberkane, Fischer (55' Vloet), Humphreys, Ormonde-Ottewill, Burger (78' Oude Kotte), Bruins, Verhaar (70' Mijer), Mendes Moreira, Omarsson, Zwarts.