nieuws

PvdA'er Ed Goverde nieuwe wethouder Sliedrecht

Ed Goverde.
Ed Goverde. © PvdA
De fractie van de Partij van de Arbeid in Sliedrecht zegt 'blij te zijn' dat zij Ed Goverde kan voordragen als nieuwe wethouder in Sliedrecht. Goverde neemt de plek in van Ben van der Plas die eind januari besloot te vertrekken.
Goverde was jarenlang actief in de Rotterdamse deelgemeente Charlois, onder meer als deelraadsvoorzitter. Ook was hij bestuurder van voetbalvereniging Spartaan'20.
"Met Ed Goverde als nieuwe PvdA-wethouder haalt Sliedrecht een ervaren bestuurder binnen met een rood en sociaal hart die zich - met de typische Rotterdamse mentaliteit van 'niet lullen, maar poetsen' – gaat inzetten voor een nog mooier en beter Sliedrecht", laat de PvdA weten.
Goverde zal zich met dezelfde aandachtsgebieden bezighouden als zijn voorganger. Van der Plas had de portefeuilles ruimtelijke ordening, grondbeleid, gemeentelijk vastgoed, bouw- en woningtoezicht en een deel van de portefeuille onderwijs.
Ed Goverde wordt op 17 maart door burgemeester Bram van Hemmen beëdigd.
Het college in Sliedrecht is met Goverde overigens nog niet op volle sterkte. SGP-ChristenUnie, CDA en PvdA hebben de partij Pro Sliedrecht uit de coalitie gezet. Die partij leverde één wethouder, Hanny Visser. Zij zit nu thuis. Lees meer: Coalitiepartijen zetten PRO Sliedrecht aan de kant