nieuws

Tientallen telefoontjes bij huisartsenposten over Corona

Bij huisartsenposten in onze regio zijn sinds vorige week tientallen telefoontjes binnengekomen over het coronavirus. Nadat afgelopen zaterdag bleek dat het aantal besmettingen in ons land is opgelopen tot 6, steeg het aantal telefoontjes nog verder.
"Mensen zijn zeker niet in paniek, maar hebben vooral vragen bijvoorbeeld over reisadvies", zegt Jeannette Caljouw uit Ridderkerk. Naast algemene vragen over het virus komen er ook telefoontjes binnen over de huisartsenpraktijk. "Kan ik mijn oma wel meenemen naar de praktijk, wordt ze dan niet ziek", geeft Caljouw als voorbeeld.

Voorbereid

Huisartsenpraktijken met een speciaal keurmerk zijn allemaal voorbereid op eventuele virusuitbraken. "Door dat keurmerk hebben wij standaard handschoentjes, maskers, schorten, noem maar op, in huis om meteen te kunnen handelen. Bij ons zeker geen tekort. Dit moeten we altijd op voorraad hebben", zegt Caljouw.

Consumenten

Hoewel Caljouw zegt dat huisartsen geen tekorten zullen hebben, concludeerde verslaggever Tenny Tenzer dat op veel plekken handgel en desinfecterende handzeep is uitverkocht.
Voor algemene vragen is er een publiek informatienummer geopend door de landelijk overheid: 0800 -1351.