nieuws

Beatrixziekenhuis: Coronapatiënte was niet in risicogebied

Het Beatrixziekenhuis heeft in een persconferentie tekst en uitleg gegeven over de coronabesmetting die in het ziekenhuis is ontdekt. Wat zijn de gevolgen voor het ziekenhuis, de omgeving en de inwoners van Gorinchem?
Vanmiddag werd bekend dat een 49-jarige vrouw uit Nieuwendijk in Noord-Brabant ruim een week lang op de intensive care-afdeling van het Beatrixziekenhuis lag. Na overplaatsing naar het Erasmus MC in Rotterdam bleek ze besmet te zijn met het coronavirus.
Volgens Robert Chabot, voorzitter van de medische staf van het Beatrixziekenhuis, is de vrouw niet in aanraking geweest met risicopersonen. "Er zijn ook geen reizen gemaakt naar risicogebieden."
Bekijk hieronder de hele persconferentie terug.

Chabot zegt verder dat het ziekenhuis volgens de RIVM-protocollen heeft gehandeld en dat er meerdere malen, zowel intern als extern, overlegd is met diverse deskundigen.
Mensen die vragen hebben over het coronavirus bij het Beatrixziekenhuis kunnen het volgende telefoonnummer bellen: 0900-8440. Er is ook een landelijk publieksnummer. Dat is 0800-1351.Lees meer: Beatrixziekenhuis Gorinchem op slot, patiënte besmet met coronavirusVerslaggever Maurice Laparlière was aanwezig bij de persconferentie en twitterde mee: