nieuws

Ontsnapte tbs'ers belden zelf taxicentrale vanuit kliniek

© MediaTV
De twee tbs'ers die zondag ontsnapten uit de kliniek in Poortugaal en er met een gereedstaande taxi vandoor gingen, belden zelf met een taxicentrale om opgepikt te worden.
Ze deden zich in het telefoongesprek voor als een derde persoon, die vertelde dat er twee mensen opgehaald moesten worden bij de kliniek.
Dat blijkt uit geluidsopnamen van de taxicentrale, die Rijnmond heeft gehoord. Op de tape is te horen is dat er een taxi wordt besteld die bij de ingang van van de kliniek moet wachten om twee passagiers bij Rotterdam Centraal af te zetten.
Voorafgaand aan de ontsnapping bedreigden de tbs’ers rond 16:30 uur een medewerker van de kliniek met een vuurwapen en een mes. De medewerker raakte daarbij lichtgewond. De tbs'ers sprongen in de gereedstaande taxi die vervolgens richting Gelderland reed.
Op een industrieterrein bij Ochten schoot de politie één van de patiënten dood. De andere tbs'er is aangehouden, evenals de taxichauffeur. De chauffeur is inmiddels vrijgelaten, zegt het Openbaar Ministerie.Lees meer: Twee tbs'ers ontsnappen uit kliniek in Poortugaal, één doodgeschoten in Gelderland