nieuws

Ontsnapte tbs'er Kijvelanden vluchtte twee keer eerder uit klinieken

Het mes dat Tony van H. bij zich had toen hij na zijn ontsnapping uit de Pompekliniek werd aangehouden in Hoogvliet
Het mes dat Tony van H. bij zich had toen hij na zijn ontsnapping uit de Pompekliniek werd aangehouden in Hoogvliet © Politie
De man, die zondag samen met Dennie M. ontsnapte uit de Kijvelanden, nam al twee keer eerder al de benen. In 2016 keerde Tony van H. niet terug naar de Kijvelanden van werkverlof. Ook ging hij er vandoor uit de Pompekliniek in Nijmegen.
De 52-jarige Rotterdammer kwam in januari 2016 niet terug van een onbegeleid werkverlof. Een dag na zijn vlucht dook hij op in een bakkerij in Brielle. Hij dronk er eerst een kop koffie. Daarna dwong hij het personeel hem geld te geven.
Een paar dagen later arresteerde de politie hem in Spijkenisse. Lees meer: Tbs'er langer vast na overval op bakker
Van H. kwam terecht in de Pompekliniek in Nijmegen. Ook daar wist hij weg te komen. Met een betonschaar knipte hij zich een weg naar de vrijheid. Daarna pleegde hij twee overvallen: op de Zeeman in Veenendaal en de Wibra in Hoogvliet.
Een speciaal team van de politie hield hem in Hoogvliet aan. Van H. had een fiets bij zich en daarop, bij de kettingkast, een mes gestoken. Lees meer: Politie pakt ontsnapte tbs'er op in Hoogvliet.
Zondagmiddag ontsnapte de tbs'er voor de derde keer. Nu samen met Dennie M., die net als hij op de zwaarst beveiligde afdeling verbleef. Het duo wist een medewerker te gijzelen. De mannen vluchtten in een eerder bestelde taxibus. Lees meer: Dennie M. bereidde ontsnapping uit Kijvelanden zorgvuldig voor
In de buurt van het Gelderse Ochten werd de vluchtauto klemgereden, waarna M. en Van H. te voet vluchtten. In het daarop volgende vuurgevecht met de politie kwam M. om het leven. Van H. werd aangehouden.
Lees meer: Doodgeschoten tbs'er was YouTuber Dennie M.
Lees meer: Vluchtende tbs'ers beschieten Albrandswaarders in de buurt van kliniek

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl