nieuws

'Omwonenden beter informeren na ontsnapping tbs-kliniek'

De gemeente Albrandswaard gaat kijken hoe omwonenden van tbs-kliniek de Kijvelanden in Poortugaal beter geïnformeerd kunnen worden als er een cliënt is ontsnapt. Er komt in ieder geval snel een bewonersbijeenkomst.
Zondag ontsnapten twee cliënten uit de kliniek. Bewoners in de buurt willen een alarmsysteem dat hen informeert bij zo'n ontsnapping. Burgemeester Jolanda de Witte snapt die wens en zegt er serieus naar te gaan kijken:
"Ik kan me ongelofelijk voorstellen hoe mensen geschrokken zijn toen ze hoorden van de ontsnapping van de tbs'ers en ik kan me ontzettend goed voorstellen dat je dan ook gewoon wil weten: wat is er aan de hand", zei De Witte dinsdagochtend op Radio Rijnmond.
"De wens om heel goed vanuit de actualiteit geïnformeerd te willen worden, begrijp ik ook heel goed. Dus we gaan ook kijken met Fivoor en de instelling hoe we daar aan tegemoet kunnen komen."
De buurtbewoners rond de kliniek vragen al langer om een betere communicatie vanuit de gemeente.Lees meer: Ontsnapte tbs'er Kijvelanden keerde eerder niet terug van werkverlof