nieuws

'Discipel' Emmely de Wilt over rol in The Passion: 'Bijbelteksten ontroeren me wel'

Emmely de Wilt, voormalig presentatrice bij Radio Rijnmond, is dit jaar te zien in The Passion als één van de twaalf discipelen. Het muzikale tv-spektakel, waarbij het paasverhaal wordt verteld aan de hand van bekende liedjes, vindt dit jaar plaats in Roermond. "We hebben in de volle regen staan zingen met een lach op ons gezicht", zegt Emmely enthousiast tegen haar oud-collega's op Radio Rijnmond.
"Wij ondersteunen de hoofdrolspelers", zegt Emmely over haar bescheiden rol. "We lopen mee met Jezus en Judas, op de fiets en te wandel." Af en toe zingt Emmely ook mee met het refrein van liedjes. "Maar volgens mij staat mijn microfoon niet echt aan, omdat ik niet kan echt kan zingen", zegt ze met een knipoog.
De presentatrice is niet grootgebracht met de bijbel. "Maar als ik de bijbelteksten hoor van mijn collega's dan ontroert dat me wel."
Emmely de Wilt werkt als dj bij NPO Radio 2. Ze presenteert Bureau De Wilt en Motel De Wilt, en maakte afgelopen jaar haar debuut als dj in de Top 2000. Op 30 januari 2020 won de Rotterdamse als aanstormend talent een Marconi Award. Op Radio Rijnmond was ze onder meer te horen als sidekick in het programma 'Wakker'.
The Passion wordt op donderdag 9 april uitgezonden op NPO1.