nieuws

Rotterdam wil vuurwerkverbod zo snel mogelijk regelen

© Pixabay
Rotterdam komt als verwacht met een algeheel afsteekverbod van knal- en siervuurwerk. Burgemeester en wethouders willen het voorstel zo snel mogelijk in de Algemene Plaatselijke Verordening regelen, zodat Rotterdamse bedrijven die nu nog deels afhankelijk zijn van de verkoop de tijd krijgen om op zoek te gaan naar alternatieve inkomsten.
De gemeenteraad gaf al eerder aan te gaan voor een algeheel vuurwerkverbod. De gemeente gaat niet over de verkoop ervan, maar kan wel regelen dat het binnen de gemeentegrenzen niet mag worden afgestoken. Eerder had Rotterdam al aparte vuurwerkvrije gebieden ingericht, maar vanaf de komende jaarwisseling moet het afsteekverbod voor heel Rotterdam gaan gelden.Lees meer: Rotterdam kiest voor totaal vuurwerkverbod
Kosten als gevolg van schade aan de openbare ruimte, letsel voor inwoners en steeds minder draagvlak voor het individueel afsteken van vuurwerk spelen een belangrijke rol bij het voorstel.
Ook op landelijk niveau wordt het vuurwerk aan banden gelegd. De minister wil waarschijnlijk de verkoop van knalvuurwerk gaan verbieden. Siervuurwerk zou dan nog wel mogen, maar Rotterdam wil dat er een einde komt aan het afsteken van al het consumentenvuurwerk. Wel zal de gemeente meer speciale vuurwerkshows gaan organiseren.Lees meer: Vuurwerk verbieden of niet? Dit zegt de burgemeester van Rotterdam
De gemeenteraad moet nog groen licht geven voor de aanpassing van de APV, maar een meerderheid heeft dus al aangegeven voor het voorstel te gaan stemmen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl