nieuws

Taakstraf voor atletiektrainer Jerry M.

De rechter heeft de voormalige atletiektrainer Jerry M. uit Rotterdam schuldig bevonden aan ontucht met pupillen. Hij krijgt een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke straf van vijf maanden cel.
Jerry M. was onder meer atletiekcoach in Barendrecht. Tegen hem was aangifte gedaan door vier vrouwen. De ontucht vond plaats tussen 2000 en 2010.
Jerry M. heeft zelf ontkend. Hij zou de vrouwen wel hebben gemasseerd, maar niet seksueel hebben betast.
De rechter wijst erop dat het om jonge meisjes ging die soms ver van huis op trainingskamp waren, onder de hoede van de atletiekcoach. In een geval deelde hij een slaapkamer met een 14-jarige.
Justitie had een hogere straf geëist. De rechter wijst erop dat niet alle ontucht bewezen is en dat nimmer sprake was van seksueel binnendringen.

Baan kwijt

Daarnaast wordt meegenomen dat de man zijn baan en woning kwijt is en dat zijn huwelijk op de klippen is. De rechter zegt ook dat de man geen verantwoordelijkheid heeft genomen en zichzelf ten onrechte als slachtoffer ziet.
De 59-jarige Rotterdammer volgt al therapie. Ook dat is voor de rechter een reden hem niet naar de cel te sturen omdat de behandeling dan wordt onderbroken.
Uit onderzoek van de atletiekunie de KNAU blijkt dat de man mogelijk al vanaf de jaren tachtig meisjes had misbruikt. De rechter benadrukte dat die zaken sowieso verjaard zijn en niet aan de orde zijn gekomen in de huidige strafzaak.