nieuws

Vrouw geeft brandweer het nakijken en redt paard eigenhandig uit water

Aan de Koedood in Barendrecht is een paard op spectaculaire wijze uit het water gered door haar eigenaresse. De brandweer was er eerder niet in geslaagd het dier te redden.
Paard Tinka stond in de wei en is vermoedelijk weggegleden. De eigenaresse van het paard werd gealarmeerd. Ze had te horen gekregen dat haar dier was overleden. Eenmaal aangekomen in het weiland aarzelde ze geen moment, trok haar schoenen uit, sprong het water in en beklom haar paard.

Honderd meter door het water

Al snel bleek dat ze ter plekke niet uit op de kant konden komen. Daarom besloot de vrouw de merrie nog honderd meter door het water te loodsen. Dat deed ze vanaf de rug van het paard, in een poging aan de overkant aan wal te komen. Om haar actie veilig te laten verlopen kreeg ze van de brandweer een reddingsvest toegeworpen. Eenmaal aan de andere kant beklom het fjordenpaard zonder te twijfelen de oever.
"Het had niet langer moeten duren", zegt een ooggetuige. "Het paard had haar been tegen een balk gestoten en had daardoor een flinke wond opgelopen. Ze had kunnen verdrinken."
Volgens de brandweer zit het verhaal deels anders in elkaar. Een woordvoerder laat weten dat de vrouw na overleg het water in is gegaan. De brandweer was bang dat als zij het water in zouden gaan, het paard in paniek zou raken en op de vlucht zou slaan, met alle gevolgen van dien. De vrouw kreeg het dier wel onder controle en zorgde ervoor dat het paard rustig richting de kant ging.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl