nieuws

Rotterdamse acteurs in de prijzen bij Filmapalooza awardshow

De Rotterdamse acteurs Rienus Krul en Zouhair Mtazi zijn als beste acteurs uit de bus gekomen uit alle internationale inzendingen van de korte filmcompetitie 48 Hour Film Project. De verkiezing vond plaats tijdens de Filmapalooza 2020 op het ss Rotterdam.
Mtazi en Krul spelen in de korte film Lekkage van Rotterdamse filmmakers TRIPPLE3FILM. Regisseur Marc Eikelenboom was genomineerd voor de Best Director en Best Writing award.
De filmmakers van Lekkage gaan ook naar de Short Film Corner van het Filmfestival in Cannes, waar zij de kans krijgen om hun film aan de wereld te vertonen.
De winnaars van de beste film komen uit Praag. Makersteam Popojedem verdiende met de film Good Catch een geldprijs van 5000 US dollar. De geldprijs is de hoofdprijs, gesponsord door Rijnmond.
Tijdens de Filmapalooza 2020 zijn alle filmmakers van de korte filmcompetitie 48 Hour Film Project ter wereld bij elkaar gekomen. De awardshow is één van de onderdelen van het programma. Het evenement bood de filmmakers ook de kans om te netwerken en workshops te volgen. Als Trump in november niet wordt herkozen, dan vindt het evenement plaats in Washington. Dit jaar was er voor het eerst een geldprijs beschikbaar bij de finale.