nieuws

Zeer grote brand in Rotterdam-West; schade bij nabijgelegen panden en woningen

Aan de Schiedamseweg in Rotterdam-West is zondagavond brand uitgebroken in een snackbar. Vier mensen raakten gewond, zij hebben rook ingeademd. De etage boven de snackbar heeft ook brandschade. Nabijgelegen winkels en woningen hebben vooral rook- en waterschade.
De vlammen sloegen aan de achterkant van het pand naar buiten. Volgens de brandweer was het vuur moeilijk te bestrijden, omdat het pand omsloten wordt door andere panden. Rond 03:00 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'. Daarna is nog een paar uur nageblust.
Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer heeft daarom een NL-Alert verstuurd, met de opdracht om ramen en deuren te sluiten. Ook werd geadviseerd ventilatiesystemen uit te schakelen.

Er zijn panden ontruimd aan de Schiedamseweg en aan de Rosenveldtstraat. Het gaat om zeker tien panden. Enkele tientallen omwonenden zijn opgevangen in Sporthal-West. De bewoners uit woningen boven en direct naast de snackbar konden vannacht niet terug.
De brand brak rond 20:15 uur uit. Wat er misging in de snackbar, is nog niet duidelijk. De hulpdiensten hebben snel opgeschaald en hielden extra blusvoertuigen en een redvoertuig achter de hand aan de Grote Visserijstraat.
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zijn zeker vier mensen gewond geraakt. Zij zouden rook hebben geïnhaleerd. Twee van hen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Deur opengetrapt

Iemand die in de kapperszaak was aan de overkant van de Schiedamseweg vertelde dat hij rond 20:15 uur iets rook. "Toen zag ik buiten waar de rook vandaan kwam", zegt hij tegen Rijnmond. "Vervolgens heb ik overal aangebeld om de bewoners naar buiten te sturen. Toen bij één deur niemand reageerde heb ik die opengebroken en daarna die mensen naar beneden gebracht."
De Schiedamseweg was in beide richtingen afgesloten. Tramlijnen 4 en 8 reden een andere route.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl