nieuws

Opstelten over favoriete Spelen-moment

In aanloop naar de Olympische Spelen dit jaar in Tokyo geeft Ivo Opstelten, oud-burgemeester van Rotterdam, een feest in zijn eigen tuin voor topsporters uit de regio. Opstelten is groot fan van de Spelen en bezocht drie verschillende edities.
Op de Spelen van 1996 in Atlanta maakte Opstelten zijn favoriete Olympische moment mee. De Nederlandse roeiploeg pakte daar onder leiding van Nico Rienks een gouden medaille. "Dat is een moment dat ik altijd in mijn hoofd heb als ik aan de Olympische Spelen denk", vertelt Opstelten. "Een formidabele prestatie."
Het is niet geheel toevallig dat Opstelten kiest voor een gouden plak voor de roeiers als favorieten Spelen-moment. Hij roeit namelijk zelf al vanaf zijn studententijd.

Ivo Opstelten Fonds

Opstelten is niet alleen fan van de Spelen, maar ondersteunt met het Ivo Opstelten Fonds ook jonge talentvolle sporters uit de regio financieel. De opbrengst van het exclusieve Olympische tuinfeest dat Opstelten op 28 mei geeft gaat dan ook gedeeltelijk naar dit fonds. Rotterdam topsport organiseert het feest in de tuin van Opstelten.
Bekijk hierboven de video over Ivo Opstelten en zijn favoriete moment op de Olympische Spelen.