nieuws

Moses Roffa relativeert corona-ophef: 'Rutte is gewoon een pannenkoek'

Op de kade, aan het einde van de Sluisjesdijk in Rotterdam, schreeuwt Moses Roffa (echte naam: Roy Romeijn) het Rotterdamse volk toe. Hij is een noeste havenarbeider die zijn volgers op Instagram trakteert op zelfverzonnen verhalen en gedichten. "Rotterdam, allemaal je klauwen in je mouwen houwen", is zijn laatste pareltje.
Deze jongste tekst van de havendichter is gebaseerd op het verbod om elkaar de hand te schudden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. "Op het moment waarop Rutte dat met zijn uitgestreken gezichtje kenbaar maakte, schoot ik in de lach."
"Ik dacht: wat een pannenkoek", vervolgt Moses Roffa. "Het is sowieso al een pannenkoek, maar nu kan hij het helemaal niet meer goed doen voor mij. Wat een onzin, joh."
De Rotterdammer zegt niet bezig te zijn met de actualiteit. "Ik houd heel erg van gedrag. Gedrag inspireert mij. Als ik zie hoe corona de wereld in geslingerd wordt en hoe mensen daar weer op reageren - hoe panisch mensen worden, para, weet ik veel wat - dan doet dat wat met me."
Bekijk in de video hierboven hoe Moses Roffa zijn tekst over de kade scandeert.