nieuws

Nieuw nautisch service center op historische plek

Op een van de grootste en oudste scheepswerven van Rotterdam, Niehuis & Van den Berg in Pernis, verrijst een nieuwe duurzaam martitiem service center. De locatie is eind december in gebruik genomen door Hebo Maritiemservice B.V., die de locatie voor 15 miljoen euro gaat opknappen.
Hebo Greenport Rotterdam wordt de nieuwe naam van deze nieuwe plek voor duurzame en innovatieve projecten op het gebied van hergebruik van materiaal en equipment. Ook kunnen hier straks klanten op het gebied van infrastructuur, maritiem, offshore en exclusief jachtonderhoud terecht.
Maritiemservice B.V. heeft hiervoor een langjarige overeenkomst met Havenbedrijf Rotterdam N.V. getekend. Het 9 hectare grootte terrein was al sinds 1823 een scheepswerf, omgeven door 12 hectare water, en plek voor tien steigers, ligvakken voor droogdokken, hijscapaciteit en acht bedrijfshallen.

Megajachten

De komende drie jaar wordt een derde van de locatie op duurzame wijze herontwikkeld, waarbij verschillende nieuwe bedrijfsgebouwen en scheepsreparatiefaciliteiten worden gebouwd. Bestaande gebouwen worden gerenoveerd en verduurzaamd en er komen hallen voor de bouw en het herstel van megajachten.
De locatie is strategisch gelegen, door de open verbinding naar zee en achterland. Bestaande onderhuurders als Damen Shiprepair Van Brink Rotterdam, NKT Cables GmbH, Rijkswaterstaat Zee en Delta, blijven werkzaam op de locatie.
Om de locatie beter te kunnen bereiken, komen er nieuwe verbindingen met waterbus en watertaxi’s. Ook komen er walstroomfaciliteiten en oplaadpunten op zonne-energie voor elektrische vaartuigen en projecten die bijdragen aan het inzamelen van plastic en olieverwijdering en -incidentenbestrijding.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl