nieuws

Al het voetbal tot 1 april uitgesteld vanwege coronavirus

© VK Sportphoto
Al het competitievoetbal in Nederland is tot het einde van de maand afgelast, als maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus. Aanvankelijk wilde de KNVB, buiten de provincie Noord-Brabant, nog laten doorspelen.
In navolging van veel andere landen in Europa heeft ook Nederland nu besloten om evenementen met meer dan honderd personen af te gelasten. Naast sportwedstrijden gaat het onder meer ook om concerten en musea.
Voor onze regio betekent dit dat er een nieuwe datum zal worden gezocht voor de duels Sparta - Feyenoord, Feyenoord - Ajax, Heracles - Sparta, Jong Ajax - Excelsior, Excelsior - TOP Oss, FC Dordrecht - Jong AZ en Telstar - FC Dordrecht.
De KNVB gaf eerder al aan dat het hoopt dat deze duels kunnen worden ingehaald in het blok na de volgende interlandbreak, dus ergens in april.

Oranje

Ook de oefeninterlands van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten (26 maart) en Spanje (29 maart) zullen niet doorgaan. Op 17 maart heeft de UEFA een spoedoverleg over het aanstaande EK voetbal in juni.