nieuws

Opvangcentrum DAC geopend in Dordrecht

ROTTERDAM - Het Diakonaal Aandachtscentrum (DAC) in Dordrecht is zondag geopend. Door rechtszaken werd de opening van de nieuwe locatie van het opvanghuis ruim een jaar vertraagd.
Twintig jaar lang zat de instelling aan het Steegoversloot, maar omdat het Hofkwartier werd verbouwd, moest het DAC daar weg. De verhuizing naar de nieuwe locatie op de Singel zorgde voor veel verzet bij omwonenden die bang zijn voor overlast. Buurtbewoners vertraagden de opening bijna een jaar met juridische procedures.
Volgens de leiding van het centrum zijn de zorgen onterecht omdat er op de oude locatie aan het Steegoversloot in twintig jaar tijd nauwelijks iets is voorgevallen. Behalve dak- en thuislozen worden er ook eenzame mensen en ex-psychiatrische patiënten opgevangen in het centrum.
Dinsdag dient er nog een kort geding over het gebruik van de bovenverdieping van het pand. Het DAC wil daar kantoor houden, maar omdat er een woonbestemming op die verdieping rust, denken enkele buren dat via de rechter te kunnen verbieden.
Foto: Thymen Stolk