nieuws

Sparta en Feyenoord trainen achter gesloten deuren

Een eerdere training bij Feyenoord
Een eerdere training bij Feyenoord
De trainingen bij de Rotterdamse clubs Feyenoord en Sparta zullen tot het einde van deze maand achter gesloten deuren plaatsvinden. De eredivisieclubs doen dat uit voorzorg in verband met de verspreiding van het coronavirus.
Tot 1 april is er geen competitievoetbal op de Nederlandse amateur- en profvelden. De KNVB gaf eerder al aan dat het hoopt dat deze duels kunnen worden ingehaald in het blok na de volgende interlandbreak, dus ergens in april.
Sparta en Feyenoord trainen tot en met maandag niet. Daarna wordt bekeken hoe het programma voor de selectie er uit gaat zien. In principe hervatten zij hun trainingsschema weer, al zijn er geen supporters welkom bij die trainingssessies.Lees meer: Al het voetbal tot 1 april uitgesteld vanwege coronavirus
De toegangskaarten voor de uitgestelde duels met Sparta en Ajax blijven vooralsnog geldig voor wanneer de duels worden ingehaald. Dat zegt stadiondirecteur Jan van Merwijk van De Kuip.
Vrijdagochtend werd bekend dat ook de UEFA heeft besloten om alle duels in de Champions League en Europa League van volgende week te schrappen. Door deze beslissing wordt ook de loting voor de kwartfinales, die op 20 maart zou zijn, uitgesteld.
Over het doorgaan van het Europees Kampioenschap voetbal in juni is nog geen besluit genomen.