nieuws

Twaalf nieuwe coronabesmettingen in Rotterdam-Rijnmond, ook medewerker ziekenhuis Dirksland besmet

Corona coronavirus handgel hygiene
Corona coronavirus handgel hygiene
Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in de regio Rotterdam-Rijnmond is zaterdag met twaalf gestegen naar 47. Dat meldt de GGD Rotterdam-Rijnmond. Bij een medewerker van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is ook het coronavirus vastgesteld.
De medewerker zit in thuisisolatie, meldt het ziekenhuis. Er loopt een contactonderzoek. Het ziekenhuis meldt dat er geen verhoogd risico is voor patiënten of de patiëntenzorg.
Naast de besmetting op Goeree-Overflakkee komen de nieuwe positief geteste patiënten uit de gemeenten Barendrecht, Langsingerland, Maassluis, Rotterdam en Westvoorne. Het is de eerste besmetting in Maassluis.
Na Rotterdam (26) is Lansingerland (5) in dit deel van de regio de gemeente met de meeste besmettingen.

Zuid-Holland Zuid

De GGD Zuid-Holland Zuid telde tot het weekend elf besmettingen: in Hardinxveld-Giessendam (5), Oud-Beijerland (2), Zwijndrecht (2), Dordrecht (1) en Groot-Ammers (1). Daar zijn er zaterdag minimaal zes bijgekomen. Waar de nieuwe patiënten wonen, is niet bekend gemaakt.
Overigens moeten we ons volgens de GGD niet blindstaren op de cijfers van het RIVM. Zeker is dat het er meer zijn dan uit die cijfers blijkt. "Er zijn waarschijnlijk ook veel mensen met lichte klachten, die gewoon thuis uitzieken en zich dus niet melden, maar misschien wel het virus hebben. Dit virus geeft namelijk bij 80 procent milde klachten", aldus Sjaak de Gouw van de GGD.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier: