nieuws

Oproep van basisscholen: 'doneer laptops zodat kinderen onderwijs kunnen blijven volgen'

© Archief (Pixabay
Drie basisscholen in Rotterdam-Zuid zijn een actie begonnen om laptops in te zamelen voor leerlingen die er zelf geen hebben. Zo kunnen zij alsnog onderwijs volgen, mochten zij vanwege het coronavirus thuis komen te zitten.
De actie komt van de directeuren van de Steven Stemerdingschool, het Open Venster en de Heldringschool.
"Kinderen bij wie leren niet altijd vanzelf gaat en die uit kwetsbare wijken komen, naar huis moeten sturen - misschien wel voor een paar weken - doet pijn aan het onderwijshart. Maar de kans is groot dat er geen andere optie is. Online onderwijs zou een mooie, tijdelijke oplossing zijn. Programma’s als Squla, Muiswerk, Snappet en Gynzy kunnen helpen achterstanden niet nog groter te laten worden en zorgen ervoor dat kinderen toch les kunnen krijgen."
Kinderen die door het virus thuis komen te zitten, maar niet over een laptop beschikken, komen daardoor mogelijk in de problemen. Daarom roepen de schooldirecteuren mensen en bedrijven op om laptops te doneren.
De laptops kunnen vanaf maandag ingeleverd worden op de Steven Stemerdingschool aan het Slingeplein. De gedoneerde laptops worden dan verdeeld over de leerlingen die er geen hebben, laten de scholen weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl