nieuws

Alle MBO-instellingen in Rotterdam sluiten deuren

Interieur Zadkine
Interieur Zadkine
Alle locaties van de Rotterdamse MBO-instellingen Albeda, Zadkine, STC Group en het Hout en Meubileringscollege gaan tot en met 27 maart dicht. De maatregelen gelden voor álle locaties, ook die buiten Rotterdam. Het betreft zo'n 50 duizend studenten.
Ook van het Grafisch Lyceum Rotterdam gaan bijna alle vestigingen dicht. De locatie Heer Bokelweg blijft open voor examenkandidaten en haar personeel. Op de locatie aan het Stadhoudersplein gaan alleen de lessen voor de vierdejaars door.
Alle lessen worden - voor zover mogelijk - online of op afstand gegeven. De gebouwen blijven wel open. Medewerkers kunnen vanaf huis of op locatie werken.

Prioriteiten

Er wordt nog gekeken of de examens door kunnen gaan. Stages kunnen doorgaan zolang de studenten welkom zijn bij de stagebedrijven. De zorg-studenten van de ROC's Albeda en Zadkine blijven waar mogelijk aan het werk, om de 'cruciale sectoren draaiende te houden'.
Lees meer: Alle vestigingen Zadkine sluiten wegens coronavirus
De beslissing om de scholen te sluiten is genomen na overleg tussen de Minister van Onderwijs en de MBO-raad. Eerder werd al bekend dat alle vestigingen van het Zadkine voorlopig de deuren sluiten.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier: