nieuws

Cor Pot over situatie bij Feyenoord: 'Niet te zwaar tillen aan onderbreken van onze flow'

Ook voor Feyenoord heeft het coronavirus veel impact gehad. Alle wedstrijden in maart zijn van de agenda gehaald en er werd voorlopig niet meer getraind. Maandag hervat trainer Dick Advocaat met zijn assistenten weer de training bij de Rotterdammers.
"Wij wachten nog wel op groen licht", zegt assistent Cor Pot. "Er is gezegd dat we dit weekend vrij hadden en overleg zouden hebben over maandag. Dat moet nog gebeuren. Dat gaat via de medische staf. We hebben nog niks gehoord, maar we gaan er gewoon vanuit dat we om half negen op de club zijn, maar je weet niet wat er gebeurt."

Normale training, locatiemelding


Pot kijkt niet op tegen het hervatten van de trainingen. "Als er groen licht wordt gegeven, dan zie ik er niet tegenop. Dan wordt het vast verantwoord besloten. Wij hebben niet zo'n grote groep, dus de training zal er niet anders uitzien dan normaal."
De selectie heeft flesjes handzeep meegekregen. "Om iedere keer je handen mee schoon te maken. Er zijn wat richtlijnen gegeven natuurlijk. Geen handen geven, elkaar niet aanraken. Dat hoort er ook bij. Die maatregelen moet je nemen. Morgen zal er wel een nieuwe briefing komen."
De spelers van Feyenoord moeten vertellen waar ze zijn. "We hebben contact in de groepsapp en iedereen moet 's morgens en 's avonds sowieso een locatiemelding doen. Dat is goed. Er wordt genoeg aandacht aan besteed. Ik vind dat dit heel professioneel gaat. Het lijkt me logisch dat iedereen laat weten waar ze zijn. Ze mogen ook niet naar het buitenland, maar dat lijkt me ook logisch. Het is ook onmogelijk, want alles is gesloten."

Goede flow


Feyenoord's goede flow wordt onderbroken door het virus. "Daar moeten we niet te zwaar aan tillen. We gaan gewoon op dezelfde manier door waarmee we zijn begonnen. We zijn ook zo begonnen, dus dat kunnen we ook opnieuw."
Beluister hierboven heel het gesprek met Cor Pot.