nieuws

Indringer steekt in op slapende bewoner, zoon wordt wakker van geschreeuw

© MediaTV
De 50-jarige man die zondagochtend zwaargewond raakte bij een steekpartij in een huis in de Transvaalstraat in Dordrecht, lag te slapen toen hij werd aangevallen. Een indringer kwam rond 04:30 uur via de achtertuin het huis binnen, liep in het donker naar de slaapkamer en begon op de man in te steken.
"Ik lag twee verdiepingen hoger te slapen", vertelt de zoon van het slachtoffer. "Ik hoor geschreeuw, ren naar beneden, doe de deur van de slaapkamer van mijn vader open en zie een tafereel dat ik liever niet beschrijf." Lees meer: Zwaargewonde na steekpartij in Dordrecht "Ik sla die man tegen de grond, mijn vader is op dat moment niet meer aanspreekbaar", vertelt de zoon, die zelf ongedeerd bleef en meteen de hulpdiensten belde.
De indringer, een 35-jarige man, is geen bekende, komt niet uit de buurt en heeft niet geprobeerd iets mee te nemen uit de woning. "Meneer heeft geen enkele reden gehad hiervoor. Hij stond stijf van de drugs, had een avondje op een feest doorgebracht."
Het slachtoffer is inmiddels net buiten levensgevaar. De verdachte zit vast, hem wordt moord/poging tot doodslag ten laste gelegd.