nieuws

Meeste bezwaren tegen nieuw plan Wielewaal naar prullenbak

Als het aan burgemeester en wethouders van Rotterdam ligt, zijn bijna alle bezwaren tegen het nieuwe bestemmingsplan Wielewaal ongegrond. Twee van de 53 zienswijzen leiden tot aanpassing van de plannen. Dat blijkt uit een brief van het college aan de gemeenteraad.
De bedoeling is dat het huidige naoorlogse tuindorp Wielewaal in Rotterdam-Charlois wordt gesloopt en wordt vervangen door nieuwbouw.
Het is de tweede keer dat het bestemmingsplan voor nieuwbouw in de Wielewaal door de gemeenteraad moet. Een jaar geleden was de eerste keer. De Raad van State torpedeerde dat plan in juli 2019 omdat het niet toepassen van de milieueffectrapportage niet goed was vastgelegd in de documenten.Lees meer: Rotterdam blundert met plan Wielewaal
Rotterdam moest als gevolg van dat besluit de bestemmingsprocedure nog een keer doorlopen. Dat kost de gemeente en woningcorporatie Woonstad meer dan negen maanden vertraging en veel geld.
De gemeenteraad van Rotterdam moet het voorstel van het college nog goedkeuren. Daarna hebben bewoners van de Wielewaal, die voor een eigen plan gaan, nog de gelegenheid om naar de rechter te stappen.