nieuws

Minder ongelukken op A15 door politiecontroles

Politiecontroles die eind vorig jaar zijn gehouden op de A15 tussen het Vaanplein en Hoogvliet hebben effect gehad. Dat zegt de politie. Sinds het begin van de controles, in september, is het aantal ongelukken op deze weg met 10 procent afgenomen. Landelijk is het aantal ongelukken in dezelfde periode met 10 procent gestegen.
Op het stuk tussen het Vaanplein en Hoogvliet gebeuren volgens de politie een kwart meer ongelukken, dan gemiddeld op snelwegen. Dat veroorzaakt veel menselijk leed en schade.
De politie had al aangekondigd dat geregeld zou worden gecontroleerd op de Ring Zuid. Tussen september en november zijn ruim 700 bekeuringen uitgeschreven. Een op de drie boetes was voor bellen in de auto.

Rijbewijs

Bij 76 bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd omdat zij de maximumsnelheid met meer dan 50 kilometer per uur overschreden.
De controles werden niet alleen vanuit politiewagens uitgevoerd, maar ook met burgerauto's, motoren en een touringcar. Volgens de politie bleken die middelen 'zeer effectief'.
De politie wijst erop dat doordat er minder ongelukken zijn op dit stuk van de A15, ook de doorstroming op de snelweg is toegenomen.