nieuws

Bedrijven krijgen negentig procent vergoeding voor medewerkers die thuiszitten door coronavirus

De mogelijkheden voor werkgevers om werktijdverkorting voor hun personeel aan te vragen worden fors verruimd en de uitkeringen gaan omhoog. Dat bevestigen bronnen in Den Haag aan de NOS.
Tot nu neemt de overheid tot maximaal 75 procent van het salaris over. Iin de nieuwe regeling wordt dat maximaal 90 procent. Dat betekent dat werkgevers veel minder hoeveel bij te betalen.
Voor de meeste werknemers verandert hierdoor niet zo veel. In de meeste gevallen vult de werkgever de uitkering aan tot het volledige salaris. Dat blijft ook zo.

Bijna 50 duizend aanvragen

Normaal gesproken maken elk jaar maar een paar honderd bedrijven gebruik van de mogelijkheid om een tijdelijke WW-uitkering aan te vragen voor medewerkers voor wie geen werk meer is.
De afgelopen dagen hebben al bijna 50 duizend ondernemingen dat gedaan als gevolg van de crisis. Het ministerie van Sociale Zaken kan de toeloop nauwelijks aan.
Het kabinet wil het uiterste doen om te voorkomen dat mensen hun baan verliezen door het virus of dat bedrijven omvallen. Daarom wordt er dinsdagavond een ongekend steunpakket gepresenteerd, waarvoor vele tientallen miljarden beschikbaar zijn.
Kredietmogelijkheden voor het midden- en kleinbedrijf worden uitgebreid en de 1,2 miljoen zzp'ers in ons land krijgen makkelijker toegang tot de bijstand als hun opdrachten wegvallen door de crisis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl