nieuws

Dertien tips over doodgestoken Robby Klomp in Spijkenisse

Er zijn dertien tips binnengekomen over de gewelddadige dood van Spijkenisser Robbie Klomp. Dat is zojuist bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht.
Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 15 duizend euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar de man die Robby Klomp doodstak.

Op 23 december 2019 is de 44-jarige Robby uit Rozenburg uitgenodigd voor een etentje bij een bevriend stel in Spijkenisse. Ook een andere vriend, die honderd meter verderop woont, eet mee.
Deze man gaat als eerste weg. Maar als hij thuiskomt, merkt hij dat er mannen in zijn tuin staan die naar binnen willen. Hij belt om hulp. Robby rent met het bevriende stel en de vriend naar de belaagde woning aan de Rammenasdreef.
Zij zien de mannen en roepen dat ze moeten verdwijnen. De mannen vluchten in een vermoedelijk donkere Seat Ibiza of Leon. Maar als Robby roept dat hij het kenteken heeft, stoppen ze en stappen uit.
De vriend rent naar huis om de politie te waarschuwen. Robby moet zich tegen vier man verdedigen. Eén van hen pakt een mes en steekt Robby dood.
De daders waren lichtgetinte mannen. Eén van hen droeg een jas met een bontkraag.
In het verleden hebben zich rond het huis aan de Rammenasdreef verschillende incidenten afgespeeld.