KLM en China schieten Erasmus MC te hulp met mondkapjes en handschoenen

Het Erasmus MC in Rotterdam heeft een nieuwe lading mondkapjes en handschoenen binnen. De materialen zijn door drie Chinese airlinepartners gedoneerd aan KLM. De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij helpt er op zijn beurt het Rotterdamse ziekenhuis en andere Nederlandse zorginstellingen mee.

Door het coronavirus gaat de voorraad mondkapjes en handschoenen er hard doorheen in ziekenhuizen. Het Erasmus MC heeft een belangrijke functie in de regio wat betreft de zorg voor coronapatiënten en kan deze extra materialen dus goed gebruiken.

De eerste zending met tachtigduizend mondkapjes en vijftigduizend handschoenen kwam woensdagochtend aan op Schiphol. Pieter Elbers van KLM nam ze in ontvangst, in het bijzijn van onder meer bestuursvoorzitter Ernst Kuipers van het Erasmus MC.

Volgens de KLM onderstreept deze levering het belang van luchtverbindingen in het algemeen. "Dit soort medisch materiaal kan alleen per vliegtuig zo snel en efficiënt naar de andere kant van de wereld worden vervoerd. En in een tijd van schaarst een hulpbehoevendheid, is dit ontzettend belangrijk."

Kuipers is blij met de donatie. "Dit helpt alle Nederlandse zorginstellingen op een cruciaal moment in de opvang van Nederlandse patiënten. Daar zijn we deze Chinese partners van KLM enorm dankbaar voor."
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Erasmus MC Rotterdam coronavirus
Deel dit artikel: